K-Tec

M103

  • phoenix
  • Topic Author
  • Offline
  • Red Giant
  • Red Giant
More
16 years 8 months ago #54169 by phoenix
M103 was created by phoenix
LRGB 140 minutes.



This is a crop from the full frame version

farm3.static.flickr.com/2010/1891568489_893bc62364_o.jpg

Kieran
16" ODK (incoming), Mesu Mount 200, APM TMB 80mm, SXV H16, SXV H9
J16 An Carraig Observatory
ancarraigobservatory.co.uk/

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 years 8 months ago #54183 by Seanie_Morris
Replied by Seanie_Morris on topic Re: M103
Wow... :shock: Absolutely stunning Kieran. The twinkle effect is bang-on, just subtle enough to give it that extra bit of character. How did you do that again?

Midlands Astronomy Club.
Radio Presenter (Midlands 103), Space Enthusiast, Astronomy Outreach Co-ordinator.
Former IFAS Chairperson and Secretary.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 years 8 months ago #54191 by bertthebudgie
Replied by bertthebudgie on topic Re: M103
nice one... one of my fav. clusters :lol:

Eqipment
Lx90 8' SCT, UHC Narrowband filter
SPC900 Webcam, Atik 16ic
Astrozap Dew Heater
Meade eyepieces & barlows 9,26 and 32mm
Moonfish 32mm 2"
_______________________________________

"Always pass to the man in space"

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 years 8 months ago #54199 by Keith g
Replied by Keith g on topic Re:
Wow! It looks 3D to me great shot Kieran !

Keith..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 years 8 months ago #54206 by michaeloconnell
Replied by michaeloconnell on topic Re: M103
Fantastic! Don't know how you could improve that image. Great work!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 years 8 months ago #54217 by dmcdona
Replied by dmcdona on topic Re: M103
Kieran - I'm gonna have to be a dissenting voice here...

THe image is good in all respects (focus, tracking, colour etc)except the background looks a little too "noisy" on my monitor. Now, that could be a couple of things - real noise, my monitor or you've posted a low resolution image. I suspect the last item...

By the way, I have seen your other images and we know the quality of those.

Hope you take this constructively...

Cheers
Dave

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.118 seconds
Powered by Kunena Forum